ZDIRY-TUFWT-EBONM-EYJ00-IDBLANTER.COM
ZDIRY-TUFWT-EBONM-EYJ00
BLANTERWISDOM105

Download Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 Kurikulum 2013

Tuesday, February 25, 2020




Untuk membantu adik-adik kelas 10 SMA/MA pada kesempatan ini saya akan membagikan latihan Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 yang berisi prediksi Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 lengkap dengan link Download Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 yang berisi contoh soal Bahasa Inggris kelas 10 semester 1 beserta jawabannya kurikulum 2013, soal pilihan ganda Bahasa Inggris kelas 10 beserta jawabannya semester 2 soal Bahasa Inggris kelas 10 semester 1 2018 soal pilihan ganda Bahasa Inggris kelas 10 beserta jawabannya semester 1, soal Bahasa Inggris kelas 10 beserta kunci jawaban kurikulum 2013 semester 2 lengkap dengan contoh soal essay Bahasa Inggris kelas 10, soal essay Bahasa Inggris kelas 10 semester 2 pembahasan dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 10 semester 2.

 
Download Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 Kurikulum 2013
Download Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 Kurikulum 2013
Berikut adalah pratinjau Download Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013:

………………………………………………………

 I. Choose the one right answer!



The text for No.1 to 5
The Sumatran elephant‟s habitat is in Sumatra, Indonesia. The average male elephant reaches eight feet high and weighs up to six tons. A baby elephant can weigh up to one ton. The males are always larger than the females. They are massive creatures. Elephants have a trunk, two tusks, two eyes, two ears and two lumps on their head. They are known to be clever animals. When an elephant is hot, they fan themselves by flapping their ears back and forth. When an elephant herd wants to move they use their ears as a guide. Their hearing range is very large. Elephants hear some noises that cannot be heard by a human ear.
Sumatran elephants have enough strength to knock down a tree. They can also pick up a
log using just their trunk and their tusks. Their trunk is their nose. They also use it like a
hand. Just below their trunk they have their tusks. Only male Sumatran elephants have tusks. A baby elephants is called a calf; the females are called cows.
1. How do elephants guide each other to move in direction?
a. They use their head as a guide b. They use their tusks as a guide c. They use their trunk as a guide d. They use their nose as a guide e. They use their ears as a guide


2. What are the uses of an elephant‟s trunk?
a. can be used as eyes and head
b. can be used as a nose and hand c. can be used as legs and tail
d. can be used as a trunk and tusks
e. can be used as ears and hand


3. What do elephants use to pick up a log?
a. they use their eyes and head b. they use their nose and hand c. they use their legs and tail
d. they use their trunk and tusks e. they use their ears and hand



4. What do you call a baby elephant?
a. a dog b. a cow c. a calf
d. a puppy e. a cat


5. Where do you find the tusks?
a. under the nose b. on the head
c. below the trunk d. in the neck
e. on the back


The text for No. 6 to 10
Spider
Spiders are predatory invertebrate animals. They are not classified in the class of insect. A spider has eight legs while an insect never has more than six legs.
Spiders have a body with two main divisions, four legs and two other pairs of abdominal spinnerets for spinning threads of silk. This silk can be used to aid in climbing, build egg sacs and catch pray.
Spiders kill so many insects, but they never
do the least harm to mans belonging. Spiders are busy for at least half of the year killing insects. It is impossible to find out how many insects they kill, since they are hungry creature which cannot be content with only three meals a day.


6. The purpose of the text is to…
a. explain about spiders
b. tell a particular spiders in chronological order
c. describe an insect
d. persuade people about spiders e. retell about spiders


7. Why cant spider be classified in the class
of insect?
a. Because spiders have more than six legs b. Because spiders bodies have two main divisions
c. Because they have walking legs
d. Because spiders kill many insects


e. Because spiders are hungry creature


8. Which sentences describe the behavior of spiders?
a. a spider has eight legs
b. a spider has a body with two main divisions c. a spider has four pairs of walking legs and two pairs of abdominal spinnerets
d. a spider kills so many insects e. a spider is a hungry creature


9. The following sentences are true about spiders, except
a. they belong to insect
b. they have eight legs
c. they eat many insects
d. they are not dangerous for people
e. they eat more than three meals a day


10. They never do the least harm to mans
belonging
The underlined word has almost the same meaning as the word
a. useless b. damage
c. bothering
d. intervention e. relation


The text for No. 11 to 13
ANTS
Ants are small insect. The body of an ant is clearly divided into three sections; the head, the thorax, and the gaster. (The narrow waist is actually within the abdomen, so the part of the abdomen behind the waist is called the gaster.) The waist can be made up of one or two small segments, depending on the species.
Ants are social insects living in colonies comprised of one or a few queens, and many workers. The queen generally stays deep and safe within a nest. Most ants that you see are workers and these are all females. Depending on species, workers may be similar in size, or come in a range of sizes,
Ants tend to corne in dark or earth-tones. Different species are black, earth-tone reds,


pale tens, and basic browns.



Queen of ants is for one colony.


11. What are the section of the ant body?
a. The waist, the thorax, the gaster
b. The head, the abdomen, the gaster c. The head, the thorax, the gaster
d. The gaster, the segment, the thorax e. The abdomen, the queen, the head


12. The first paragraph tells about…
a. how the colonies of ants work b. the sections of ants' body
c. the function of ants abdomen d. the classification of ants
e. many kinds of ant species


13. The text is focused on…. a. features appearance of ants b. species of ants
c. social life of ants d. size of ants
e. the body of ants


The text for No. 14 to 17
Polar Bear
The polar bear is a very big white bear. We call it the polar bear because it lives inside the Arctic Circle near the North Pole. There are
no polar bear at the South Pole.
The polar bears live in the North Pole. There is only snow, ice and water. There is not any land.
These bears are three meters long and weight
450 kilos. They can stand up on their back legs because they have very wide feet. They can use their front legs like arms. The polar bears can swim very well. They can swim 120 kilometers out into the water. They catch fish and sea animals for food. They go into the sea when they are afraid.
People like to kill the polar bears for their beautiful white coats. The government of Canada, The United States, and Russia say that no one can kill polar bears now. They do not want all of these beautiful animals to die.


14. What does the passage mainly discus?
a. The size of polar bear b. Where polar bears live
c. The habitats of polar bears.
d. Why people hunt polar bears
e. A brief description of polar bears


15. What is the main idea of the last paragraph?
a. Polar bears are very big animals
b. The polar bears are tame animals c. Polar bears live at the North Pole
d. There are no polar bears at the South Pole e. Polar bears are hunted because of the beautiful white coats.


16. Which of the following statements is NOT TRUE about a polar bear?
a. A polar bear weighs 450 kilos
b. A polar bear is three meters long c. A polar bear catches fish for food
d. A polar bear goes into the sea when it is
angry
e. A polar bear can swim 120 kilometers out into the water


17. What is the generic structure of the text?
a. Orientation>Complication>Resolution>Re- orientation
b. Identification>Description
c. General Classification> Description d. Orientation>Events>Reorientation e. Orientation>Description


The text for No. 18 to 23
Making an Omelet
This is the way an omelet should be made. It is important that the frying-pan should be proportionate to the number of eggs; in other word, to the size of the omelet. The frying- pan must be made of iron not of aluminum, tin or enamel. And here I fell I must stress a point, essential to what might be called the background of omelet-making, namely that the frying-pan must never be washed with water but rubbed, when hot, with salt and
tissue paper, as this is the only way to prevent sticking.
For three papers, we take six eggs, break them


into a bowl, season them with salt and freshly ground pepper, and add a good teaspoonful of water. We beat this lightly with a fork or the wire-broom, not the whisk, until large bubbles from on the top. This takes half a minute; it is fatal to beat too long. Meanwhile, our frying- pan is getting heat, not too hot, and we drop
in an ounce and a half of butter and best lard, over quick flame for a minute or two, until it gives no more froth and has turned light golden. We give our egg-mixture another stir and pour it into the fat, letting it spread evenly over the frying-pan.
All this is a swift business, and we may well feel a few extra hearts-beats and a little breathlessness at that moment. The flame is now turned down a little. With a fork or palette-knife (a fork seems to work particularly well) we loosen the edges of the omelet all round and, once or twice, in the middle, letting the liquid flow into the empty spaces, taking care always to move towards the middle.
This takes about two minutes. Then, keeping as calm as we possibly can, we fold it. This is easiest if we fold over and pin down with two or three fork-pricks about an inch and-a-half of the omelet along one side. Then it is quite easy to roll it into shape. Our omelet should
be golden brown outside and wet inside: because, as is the classical French term. It is then slid on to a hot plate and its surface made shiny with a little butter. This last touch
makes all the difference.


18. What is important about the frying-pan?
a. It should be the same size as the eggs. b. It should never be a small one.
c. It should never be too small to hold the
eggs.
d. It should never be a very flat one. e. It should be a big one.


19. Which of the following frying-pans is among those mentioned by the writer?
a. One made of aluminum.
b. One made of aluminum and enamel. c. One made of iron.
d. One made of gold.


e. One made of paper.


20. What is the only way to prevent sticking?
a. Rubbing with hot salt and tissue-paper. b. Rubbing with hot water.
c. Rubbing with salt and paper.
d. Washing with salt and paper. e. Washing with water.


21. When the writer uses the word because, she means             .
a. The states of an omelet
b. An omelet made in ancient Rome c. The size of an omelet
d. The shape of an omelet




e. An omelet made in France


22. Where the empty spaces we let the liquid flow into?
a. all round the edged of the omelet b. At some edges of the omelet
c. In and round the pan
d. in the omelet
e. Around the pan


23. What makes all the difference to the omelet?
a. making a plate shiny with a little butter b. putting something on it
c. touching the omelet
d. sliding the omelet on to a plate e. putting the omelet on butter


The text for No. 24 to 28
APPLE MUFFINS Ingredients:
• 1 cup whole meal self-raising flour
• ½ cup brown sugar
• ½ cup oat bran
• ½ teaspoon cinnamon
• ¼ cup almond flakes
• 2 large green apples
• 1 egg
• 2/3 cup milk
• 60 g butter, melted
Steps
1 Turn oven to 220oC (425oF).
2 Grease 12 muffin pans.
3 Sift flour into a bowl. Add sugar, oat bran,


cinnamon and almonds.
4 Peel and grate the apples.
5 Put them into the bowl.
6 Mix egg, milk and melted butter in a jug.
7 Add to bowl all at once.
8 Stir with a fork
9 Stir until just mixed.
10 Almost fill the muffin pans with the batter.
11 Bake in oven for 15 to 20 minutes until golden.
12 Serve the muffins warm with butter and jam.


24. When do you consider that the muffins should be served?
a. When they are still warm b. When they are still cold
c. When they are in the oven
d. When they are in the bowl e. When they are ripe


25. Why do people use self-raising flour?
Because ..
a. You dont have to use fork
b. You dont have to use butter
c. You dont have to use cinnamon
d. You dont have to use baking powder e. You dont have to use oven


26. How many muffins will you get out of the recipe?
a. Fifteen muffins b. Fifty muffins
c. Twenty muffins d. Two muffins
e. Twelve muffins


27. What do you think „almost fill the muffin pans‟ means? It means …..
a. We dont fill the pans with the muffin b. We dont fill the pans to the brim
c. We dont fill the pans with the apple d. We dont fill the pans to the bowl
e. We dont fill the pans to the oven


28. Where do you cook the muffins?
a. In a bowl
b. In a teaspoon c. In an oven


d. In a jug e. In a fork


29. The bag : Rp 87.625,- The watch : Rp 129.999,-
Choose the right sentence according to the
chart above
a. The bag is as expensive as the watch b. The watch is cheaper than the bag
c. The watch is more expensive than the bag
d. The bag is more cheap the watch
e. The bag is expensiver than the watch


30. Cisadane river : 9.478 m Citarum river : 6.231 m Ciliwung river :13.238 m
Choose the right sentence to the chart
above….
a. Cisadane river is deeper than Citarum river b. Citarum river is the shortest of all
c. Cisadane river is lower than Citarum river d. Cisadane river is the longest of all
e. Cisadane river is faster than Citarum river


31. Mount Krakatau : 3.471 m Mount Merapi : 2.834 m Mount Semeru : 1.934 m
Choose the sentence which is not true according to the chart above….
a. Mount Merapi is lower than mount
Krakatau
b. Mount Krakatau is the highest of all
c. Mount Semeru is lower than mount Merapi d. Mount Krakatau is the highest of all
e. Mount Merapi is higher than mount
Krakatau


32. This exercise is not difficult. Its
                                           I expected. a. More difficult than
b. The most difficult c. Easier than
d. The most easy
e. More easy than


33. John's results were bad. Fred's results were very poor. Fred's results were
                               John's.
a. Worst


b. Bader than c. The Best
d. Better than e. Worse than


34. People say that Chinese is
                                        to learn than English. a. More difficult than
b. The most difficult c. Easier than
d. The most easy e. More easy than


35. Money is great. But it‟s not the…….thing in life
a. Most comfortable b. Happiest
c. Most serious
d. Most important e. Worst


36. I like the chicken sate near our school. It‟s much ……..
a. Further b. Tastier
c. Healthier
d. More expensive e. Tastyier





37. Shinta :“What is that in your hand ?” Tessa :It is an umbrella
Shinta :“Why do you bring itIt is not raining,……?
Tessa : It‟s ok !”
The right tag question to fill in the blank is.…
a. Was it
b. Dont you
c. Is it
d. Didnt she e. Isn‟t it


38. Siti :What happened with you ?” Monica :“There was a traffic jam in the street”
I am late,………?
Siti : Yes you are. The meeting was over an
hour ago.


The right tag question to fill in the blank
is……
a. Do I
b. Didnt I c. Aren‟t I d. Are I
e. Amnt I


39. Merlion :“My father always goes to the
lake to fishing every Sunday
Rahmi : “Your father likes fishing very much,………?
Merlion : “Yes, he almost spends all weekend
in the lake.
The right tag question to fill in the blank is…
a. doesn‟t he ?


b. does he ? c. does she ? d. didn‟t he ? e. is he ?


40. Wasis :“You spent a lot of money in the supermarket yesterday .?
Fesa : Youre right. Everything is so expensive now
The right tag question to fill in the blank is …
a. are you b. did I
c. does he
d. wont you e. didn‟t you


KUNCI JAWABAN :

1.
E
11. B
21. E
31. E
2.
B
12. B
22. C
32. C
3.
D
13. B
23. E
33. E
4.
C
14. E
24. A
34. A
5.
C
15. E
25. D
35. D
6.
A
16. D
26. E
36. B
7.
A
17. C
27. B
37. C
8.
E
18. A
28. C
38. C
9.
A
19. C
29. C
39. A
10.
B
20. C
30. B
40. E



………………………………………………………


Download Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013

Untuk Download Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 yang berisi link unduh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 ini silakan klik tautan dibawah ini:

Demikian artikel saya yang berjudul Download Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 berisi latihan Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Kurikulum 2013 yang dapat saya bagikan semoga bermanfaat.


Baca Selengkapnya





Share This :

0 komentar

 Recent